Biografie

Kaspar Snikkers - fagotKaspar Snikkers werd geboren in 1977. Hij begon op 12-jarige leeftijd met fagotlessen bij Fred Gaasterland en later bij Leo de Jong. Al op jonge leeftijd won hij een prijs in het Prinses Christina Concours. In 1997 werd hij aangenomen aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam, waar hij fagot studeerde bij Jos de Lange en contrafagot bij Guus Dral. Zijn Eerste Fase diploma behaalde hij in 2002 en zijn Masterdiploma in 2004.

Naast zijn studie aan het Conservatorium van Amsterdam heeft hij lessen gevolgd bij o.a. Brian Pollard en Gustavo Nuñez.

Van 2008 tot 2014 was Kaspar fagottist en contrafagottist van het Noord Nederlands Orkest. Sinds zijn ontslag is hij een graag geziene gast bij de andere Nederlandse orkesten, waaronder het Koninklijk Concertgebouworkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Het Residentie Orkest en het Gelders Orkest. Ook tijdens zijn aanstelling bij het Noord Nederlands Orkest heeft hij altijd veel geremplaceerd bij de andere Nederlandse orkesten.

Zijn kamermuziekervaring beslaat ensembles in vele verschillende samenstellingen, groot en klein, met blazers, strijkers, pianisten, gitaristen en zangers, met vele concerten door Europa en finaleplaatsen op een internationaal kamermuziekconcours in Aberdeen en op de Amsterdamse Uitmarkt.

Verder beschikt Kaspar Snikkers over een unieke falset en treedt hij daarmee regelmatig op als countertenor. Zijn hoge stem vormt een mooi evenwicht met de lage tonen van de fagot en de contrafagot. Als zanger volgt hij lessen bij Ronald Klekamp.

Comments are closed.